Rejsegilde på Processkolen

Rejsegilde Processkolen

Solen skinnede og humøret var højt, da der i dag blev holdt rejsegilde på Processkolen, EUC Nordvestsjælland i Kalundborg. Den store nye hal på flotte 800 m2 skal rumme nye procesanlæg til blandt andet det nye pharma-speciale på procesoperatøruddannelsen. Traditionen tro blev der serveret pølser, brød og vand til både håndværkerne, medarbejdere, elever og besøgende.

Borgemester Martin Damm var blandt deltagerne, og holdt tale om vigtigheden af at have uddannelse i Kalundborg, som også kan bruges i erhvervslivet. Han roste Processkolen for, at have været god til altid at arbejde med uddannelse i tæt samarbejde med erhvervslivet. Der er et stort behov for arbejdskraft i Kalundborg og samarbejdet mellem Processkolen, Kalundborg kommune og det lokale erhvervsliv er vigtigt for at gøre Kalundborg til en attraktiv uddannelses- og erhvervsby.  

Direktør for EUC Nordvestsjælland Steffen Lund, nævnte også dette i sin tale:

Vi har fået flere og flere elever og kursister efterhånden som vi har arbejdet stadigt tættere sammen med de lokale virksomheder - og resultere nu i at vi bygger ud. 

På det seneste har Kalundborgmodellen der er et enestående samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og EUC Nordvestsjælland kastet endnu en uddannelse af sig, nemlig elektrikeruddannelsen. Samarbejdet mellem disse tre stærke, lokale parter er endnu engang med til at sætte Kalundborg på landkortet som en uddannelsesby.”

Elevtallet på EUC Nordvestsjælland er stigende, og særligt på Processkolen har der længe været trængsel i klasserne. I samarbejde med Dansk Industri, Novo, Lundbeck, Gyproc, Boehringer Ingelheim og andre store danske virksomheder er der på det sidste udviklet en særlig uddannelsesgren, Pharma, rettet mod medicinalindustrien og til august 2018 starter elektrikeruddannelsen også op på Processkolen. Behovet for mere plads er derfor endnu mere præsent, hvorfor udsigten til den nye hal er blevet modtaget med stor entusiasme og samtidig er et fysisk bevis på, at der er både fremgang og udvikling på Processkolen.

Processkolen er en del af EUC Nordvestsjælland, som består af mere end 300 medarbejdere fordelt på seks – snart syv - afdelinger i hele Nordvestsjælland.