DM-vindere hyldet af borgmesteren

Lørdag 20. januar 2018 er nok ikke en dag, Ali Hussam El Mohamad, Patrick Jørgen Nielsen og Tobias Hougaard Christensen. Her vandt de nemlig DM i Skills foran en stuvende fuld sal i Messecenter Herning. Men det sluttede ikke med fejringen der.

Tilbage i Holbæk
Torsdag eftermiddag 25. januar var boblevand og chokolade nemlig stillet frem på rådhuset i Holbæk, da borgmester Christina Krzyrosiak Hansen tog imod teknisk isolatør Patrick Jørgen Nielsen og glarmester Ali Hussam El Mohamad - begge nyslåede danmarksmestre ved DM i Skills i Herning. Tobias Hougaard Christensen havde desværre ikke mulighed for at være til stede, men hyldesten var lige så meget til ham.

Både Ali og Patrick har taget deres uddannelse på EUC Nordvestsjælland i Holbæk, og nu er Patrick i lære hos Persolit A/S i Rødovre, mens Ali slår sine folder hos Glarmestre Snoer og Sønner A/S i København. Både på skolen og som lærlinge har de lært så meget, at de løb med titlen som Danmarks bedste indenfor deres fag – og derfor blev de hyldet på rådhuset denne torsdag eftermiddag.

Både deres undervisere fra EUC Nordvestsjælland samt mestre og Patricks far deltog i festlighederne på rådhuset og delte glæden over deres faglige udvikling og talent.

- Det er stort at få en danmarksmester. Vi er meget stolte over det flotte resultatet, Ali har præsteret, og det giver rigtig god energi i hele virksomheden. Vi er meget stolte over ham,” lød det fra Alis mester Jørgen Snoer, der er tredje generation i virksomheden Glarmestre Snoer og Sønner A/S.

Stoltheden lyste også ud af Jørgen Rasmussen, som er far til Patrick:

- Jeg kan se, at han er vokset meget i faget, og jeg er en meget stolt far, slog han fast med glæde i stemmen.

hyldest pa radhuset

Grund til stolthed
Borgmesteren lagde ikke skjul på sin begejstring over elevernes præstation og takkede dem, deres mestre og undervisere for deres store arbejde.

”Der var engang, hvor man sagde ’Gå bare hen og tag en gymnasial uddannelse’, indtil man fandt ud af, at det var der slet ikke brug for ude på arbejdsmarkedet. Tværtimod har vi brug for faglærte, og helt vildt i Holbæk kommune, og når vi så kan få lov at fremhæve to som jer, så er det bare fantastisk. Jeg er helt vildt og oprigtigt imponeret," sagde Christina Krzyrosiak, inden hun henvendte sig til Steffen Lund, som er direktør på EUC Nordvestsjælland:

- At vi har en skole, der kan det her, skal vi være meget stolte af.

Eleverne selv var ét stort smil, og den faglige stolthed strålede ud af dem – det stod klart, at den store oplevelse ved DM i Skills stadig sidder solidt i dem.

- Det har været en total fed oplevelse. Jeg har lært så mange nye mennesker at kende, sagde Ali, inden Patrick supplerede:

- Man udvikler også mange kompetencer, som man kan bruge senere hen. Man bliver god til at planlægge sit arbejde, arbejde disciplineret og kvalitetsbevidst og ikke mindst håndtere pressede situationer.

sc af twitter
Tweet fra Holbæks borgmester med en hyldest af Ali og Patrick.