Påbegynd din uddannelse i Asnæs


Nu er der godt nyt til de elever, der bor i Odsherred Kommune og har langt til uddannelsesinstitutionerne. 

Fra august 2018 bliver det nemlig muligt at påbegynde sin erhvervsuddannelse på Savklingen i Asnæs med grundforløb 1-fagretningen BYG ET HUS. Det er en fagretning indenfor byggeri og teknologi, som introducerer eleverne til fag som smed, tømrer, murer, elektriker og glarmester.

Hvad er grundforløb 1? Læs mere her.

Mere uddannelse til Odsherred
Odsherred Kommune er den kommune i Danmark med det laveste uddannelsesniveau. En af årsagerne til dette er, at der er langt til uddannelsesinstitutionerne. En elev, der bor ude ved Vig eller Sjællands Odde, skal hurtigt bruge en halv til en hel time på transport for at komme til et ungdomsuddannelsestilbud.

Derfor er borgmester Thomas Adelskov glad for udsigten til at få mere uddannelse til Odsherred. Han udtaler bl.a.:

- Vækst og velfærd er nøgleord i Odsherred, og uddannelse er i denne sammenhæng helt central. Håndværksfagene er særligt vigtige for Odsherred, da lærlingene ofte kommer ud og starter egen virksomhed og bidrager til, at innovationen og væksten i området styrkes. Vi har brug for flere, der vælger en erhvervsuddannelse og derfor er vi glade for, at EUC Nordvestsjælland bliver endnu mere synlige i Odsherred - med afdelinger i Fårevejle og nu også snart i Asnæs.

Fokus på det gode uddannelsesmiljø 
På EUC Nordvestsjælland glæder man sig over at kunne være med til at styrke uddannelsesmulighederne i Odsherred Kommune. Men det er ikke nok, at tilbuddet findes - det skal også gøres attraktivt med et godt socialt miljø, understreger direktør på EUC Nordvestsjælland Steffen Lund:

- Lokalerne på Savklingen i Asnæs er super gode, der er de relevante værksteder til rådighed, og selv placeringen i Asnæs er god i forhold til stationen. Men vi har også fokus på, at det kræver noget at opbygge et rigtig godt uddannelsesmiljø med plads til det sociale. Vi ved, hvor meget det betyder for unge, at der med uddannelse også er plads til et socialt liv med venner og aktiviteter. Så vi skal have gjort Savklingen til et attraktivt uddannelsessted, og det arbejde er vi gået i gang med.

Du kan læse mere om fagretningen BYG ET HUS her.

Byg_et_hus.jpg