Regionsmesterskab hos mekanikerne


Faglig stolthed er ikke gået af mode. Det beviser unge lærlinge over hele landet i disse uger, hvor de er i gang med at kvalificere sig til Danmarksmesterskaberne i Skills, som afholdes i Herning til januar.

I denne uge var det personvognsmekaniker-lærlinge, der kæmpede om at repræsentere Region Sjælland til Danmarksmesterskaberne og i sidste ende blive Danmarks bedste personvognsmekaniker. Regionsmesterskaberne for personvognsmekanikerne blev i år afholdt på EUC Nordvestsjælland, og ugen igennem var der stilhed og koncentration på værkstedet.

Onsdag blev det så, efter votering af dommerne, afgjort, hvem der løb med 1., 2. og 3. pladsen: 1. pladsen gik til Daniel Balsby fra TEC (lærling hos Molges biler, 2300 KBH S), Jeppe Sørensen fra Celf (lærling hos Wulff Biler) kom på en 2. plads, mens 3. pladsen gik til Mathias Brønsted Pedersen fra Esnord (lærling hos Bendix Biler A/S).

Regionsmesterskab mekanikerAlle deltagerne. De tre vindere ses bagerst på podiet, mens vores egne elever står længst ude til højre. 

Højt niveau fra deltagerne
Theis Dyrendom Avlund, mekanikerfaglærer på EUC Nordvestsjælland og én af dommerne ved konkurrencen, fortalte, at deltagerne har klaret konkurrencen med bravour:

- Niveauet i konkurrencen har været super højt! Deltagerne lå temmelig tæt hele vejen igennem - det har været fantastisk at have nogle deltagere, som har været så engagerede.

EUC Nordvestsjælland deltog selv med de to lærlinge Mikkel Nielsen og Peter Rishøj Fravn, som desværre ikke gik videre, men alligevel fik meget ud af at deltage:

- Det har været spændende og udfordrende. Det har nok også givet os en fordel i forhold til at prøve at være rigtig presset og på den måde være endnu bedre forberedt til svendeprøven, lød det fra Mikkel og Peter. 

Regionsmesterskab_personvognsmekaniker.jpgFra venstre: Faglærer Kaj Johannesen, Mikkel Nielsen, Peter Rishøj Fravn og faglærer Theis Dyrendom Avlund. Alle fra EUC Nordvestsjælland. 

Udover de tre vindere deltog 11 andre lærlinge fra Region Sjælland:

 • Karoline Westphal Jensen fra TEC (Autonorden A/S, 2770 Kastrup)
 • Jonas Christoffer Thon fra Selandia (Flakkebjerg Autoværksted I/S, 4200 Slagelse) 
 • Julia-Celine Thiry fra Selandia (Odsherred Motor A/S, 4500 Nykøbing Sjælland)
 • Ilhan Mesic fra Celf (Edvardsen Biler ApS)
 • Martin Basler Christensen fra Esnord (Andersen Biler A/S, Hillerød)
 • Jakob Irming Pedersen fra EUC Sjælland (Næstved Bil Centrum A/S, 4700 Næstved)
 • Jakob Jørgensen fra EUC Sjælland (Kongsted Auto, 4683 Rønnede)
 • Christian Manfred Wolf fra Roskilde (Dansk Auto og Auto-el Aps, 2820 Gentofte)
 • Martin Pedersen fra Roskilde (Autotrim V/Steen Hauerholm, 2620 Albertslund)
 • Mikkel Nielsen fra EUC Nordvestsjælland (Brdr. Clausen Automobiler)
 • Peter Rishøj Ehrnberg Fravn fra EUC Nordvestsjælland (Vig Autocenter ApS)

Tillykke til vinderne og flot kæmpet af alle!