Tre lysende elever vinder regionsmesterskab

Iværksætterånden og kreativiteten vil ingen ende tage for Amalie Rønlund Nielsen, Anton Rønlund Nielsen og Jacob Dalhoff Steensen, som er elever på EUC Nordvestsjælland og Slotshaven Gymnasium.

En lys idé
Tidligere i 2017 vandt Amalie og Jacob den regionale mesterskabsmesse med deres virksomhed PAPAGO og gik dermed videre til den nationale entreprenørskabsmesse, hvor de løb med andenpladsen.

23. marts stillede de - sammen med Amalies bror Anton - op til regionsmesterskabet i Vordingborg, hvor de endte på førstepladsen med deres koncept Lys Idé. De tre iværksættere har sammen udviklet et specielt produkt, der gør det muligt at bruge stort set alle typer lys i alle lysestager.

Regionsmesterskab
Fra venstre: Anton, Amalie og Jacob

Skal til DM
Efter sejren i regionsmesterskabet skal de nu forberede sig på danmarksmesterskaberne, som finder sted 26. april hos Dansk Industri i Industriens Hus i København.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der afvikler disse konkurrencer. Fondens fokus er at gøre evnen til at være innovativ til et grundelemet i alle uddannelser. Både erhvervsfaglige og gymnasielle. Som videnscenter arbejder fonden med at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen. På EUC Nordvestsjælland og Slotshaven Gymnasium, hvor Amalie, Anton og Jacob læser på henholdsvis EUX Business og HHX, er man meget opsatte på at skabe et læringsmiljø, som fremmer elevernes innovative evner, og hvor iværksættere som Amalie, Anton og Jacob får støtte til deres idéer.

Valgte tidligere idé fra
De tre iværksættere bag Lys Idé har gang i flere idéer og valgte noget utraditionelt ikke at fortsætte med deres tidligere virksomhed PAPAGO, som handler om babyudstyr til fædre.

De satsede i stedet stort på Lys Idé, og det skulle vise sig at være en klog beslutning. De løb nemlig, som nævnt, med sejren. Men de er heller ikke kommet sovende til det, forklarede Amalie, som slog fast, at man godt lidt kan miste modet undervejs som iværksætter. Så er det vigtigt med god støtte og opbakning, og i den sammenhæng fremhævede Amalie især Søren Brandshøj Larsen, der er underviser ved EUC Nordvestsjælland.

"Vores lærer Søren har hjulpet os frivilligt og uden for arbejdstiden. Han har virkelig investeret tid i os, og han har helt sikkert været en stor hjælo for os og været med til at realisere vores idéer. Han står ofte i baggrunden, men uden hans støtte og opbakning var vi nok ikke blevet ved," pointerede Amalie.

Andre elever deltog også
Det var ikke kun Amalie, Anton og Jacob, der repræsenterede EUC Nordvestsjælland og Slotshaven Gymnasium ved regionsmesterskabet. Nedenfor kan du læse om de andre virksomheder og idéer.

ComDomz
Fra HTX på Slotshaven deltog ComDomz, som har udviklet en forretningsidé, hvor unge kan trække gratis kondomer i automater mod at modtage reklamer på selve kondomet og på mobilen.

IMG 2537

MOKEM
Fra HHX var MOKEM med. Det er en mad-app, som kombinerer opskrifter, hvad der er i køleskabet og en tolkning af varedeklarationer på madvarer.

IMG 2558

Sol dé Lux
Også denne idé var med fra HHX. Tre kvindelige elever havde fundet på at implementere et solcellemodul direkte på forsiden af en pæn dametaske, så mobilen kan oplades på farten.

IMG 2561

Timeless Watches
Den tredje HHX-gruppe på fire unge mænd diskede op med idéen Timeless Watches, som er blevet til, fordi de er irriterede over manglende udluftning i klasselokalet. Derfor har de opfundet et ur, der udover at vise klokken kan vise et lokales iltindhold.

IMG 2568

Iværksætterånden og kreativiteten vil ingen ende tage for Amalie Rønlund Nielsen, Anton Rønlund Nielsen og Jacob Dalhoff Steensen, elever på EUC Nordvestsjælland og Slotshavens Gymnasium. Tidligere i år vandt Amalie sammen med Jacob den regionale mesterskabsmesse for deres virksomhed PAPAGO, og gik dermed videre til den nationale entreprenørskabsmesse hvor de vandt anden pladsen.  I går vandt de så – sammen med Amalies bror Anton Rønlund Nielsen - førstepladsen til regionsmesterskabet med deres virksomhed Lys Idé. Sammen har de udviklet et specielt produkt, der gør det muligt at anvende stort set alle typer lys i alle lysestager. Nu skal de forberede sig på Danmarksmesterskaberne der finder sted 26. april i Dansk Industri i industriens hus i København.

Det er Fonden for entreprenørskab der står for afviklingen af disse konkurrencer. Fonden arbejder for at evnen til at være innovativ skal være et grundelement i alle uddannelser. Som videnscenter arbejde Fonden for entreprenørskab med at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen. På EUC Nordvestsjælland inklusiv Slotshavens Gymnasium hvor Amalie, Anton og Jacob læser på henholdsvis, EUX-business og HHX er man meget opsat på at skabe et læringsmiljø og afsætte lærerressourcer til at fremme elevernes innovative evner og støtte iværksættere som Amalie, Anton og Jacob er eksempler på.

Amalie, Anton og Jacob har gang i flere forskellige ideer og valgt helt utraditionelt, ikke at fortsætte med deres tidligere virksomhed PAPAGO, der designede babyudstyr til fædre, selvom de tidligere havde vundet flere priser med den virksomhed også. Som de eneste satsede de stort og præsenterede den nye virksomhed Lys Idé. Den store satsning gav pote og virksomheden løb med førstepladsen. Men de er heller ikke kommet sovende til det, og Amalie giver udtryk for, at man nogle gange godt kan miste modet lidt og så er det alt afgørende at have god støtte og opbakning og fremhæver Søren Brandshøj Larsen, underviser EUC Nordvestsjælland som én af dem der virkelig har bakket op.

Vores lærer Søren Brandshøj Larsen har hjulpet os frivilligt og uden for arbejdstiden. Han har virkelig investeret tid i os og han har helt sikkert været en stor hjælp for os og været med til realisere vores ideer. Han står ofte i baggrunden, men uden hans støtte og opbakning var vi nok ikke blevet ved.”