Tagdækkerdag var en stor succes

På EUC Nordvestsjælland blev der torsdag 23. februar afholdt Tagdækkerdag for branchens leverandører og virksomheder. Leverandørerne troppede op med det nyeste udstyr til branchen, og mestrene og deres svende kunne få lov at se udstyret i aktion. I alt kom der omkring 100 nysgerrige besøgende.

"Det var oplagt, at vi skulle være vært for denne dag, da vi er den eneste skole på Sjælland, hvor man kan blive udlært tagdækker. Vi har derfor et stort ønske om at have et tæt samarbejde med branchens aktører, og Tagdækkerdag gav rig mulighed for, at virksomhederne kunne se, hvad vi som skole har at byde på. Vi håber helt sikkert at gentage successen næste år,” forklarede Anders Lykke Nilesen, der er uddannelseschef ved EUC Nordvestsjælland.

Hvert andet år
Udover at Tagdækkerdagen styrkede samarbejdet mellem leverandører og virksomheder, gav den også mulighed for, at mestrene kunne få hjælp til at skaffe lærlinge. Der er nemlig for få lærlinge i tagdækkerbranchen i forhold til efterspørgslen. 
På Tagdækkerdagen gik eleverne og arbejdede i samme hal, hvor præsentationerne foregik, så mange mestre var henne at hilse på eleverne og se deres arbejde.

Praktikcenteret på EUC Nordvestsjælland, der hjælper med alt i forbindelse med en uddannelsesaftale, var også til stede og kunne svare på mestrenes spørgsmål omkring forskellige uddannelsesaftaler.

Tagdækkerdag blev arrangeret af LUU, som har planer om at stå for det på EUC hvert andet år. De modsatte år holder Learnmark Tagdækkerdag i Horsens.