Grundforløb på den halve tid

Nicolai Lynæs har allerede megen erfaring med både skole og arbejdslivet, selvom han kun er 22 år. I 2014 blev han htx-student fra Slotshaven Gymnasium, han har i flere år arbejdet som førsteassistent i Netto, og han var i livgarden i 8 måneder.

Så da han ville søge ind på grundforløbet til elektriker, fortalte en bekendt, at det nok var muligt for ham at få afkortet sit grundforløb, med al den erfaring. Og ganske rigtigt.

gr afkortet02Kompetencevurdering
Efter en tur forbi studievejlederen og en kompentencevurdering, blev det besluttet, at Nicolai sagtens kunne tage grundforløbet på 10 uger. Blandt andet i dansk og matematik har Nicolai fået merit, da han har taget dem som A-fag på gymnasiet.

Og hvordan har det så været at blive forlænget? "Det var okay ikke at skulle tage dansk igen, men jeg ville da gerne have haft genopfrisket min matematik. Men det ville nok være et skridt tilbage fra A-niveau", svarer Nicolai.

Fra gymnasiet til erhvervsuddannelse
Mange vælger at tage en videregående uddannelse efter deres studentereksamen, men for Nicolai lød elektrikeruddannelsen mere tiltrækkende: "Jeg har altid været glad for at nørkle med ting, og synes jeg er bedre til det håndværksmæssige end det boglige", siger Nicolai.

Og det har da også kunnet mærkes på skolen: "Han er en meget energisk og arbejdsom elev, som hurtigt forstår at sætte sig ind i tingene", siger Claus Birth, faglærer på elektrikeruddannelsen.

gr afkortet01Lidt svært med ordene
Som ordblind har Nicolai det især svært med de danske stile. Men det er blevet meget bedre med årene, især efter sin studietid. Af skolen har han lånt en IT rygsæk, som er en bærbar computer med programmer, der kan hjælpe ordblinde med stavning og læsning, blandt andet ved at læse tekster op.

Efter grundforløbet
I fredags afsluttede Nicolai sit grundforløb med et flot 10-tal. Efter sommerferien starter han i lære hos Nielsen og Munkholm, hvor han skal færdiggøre sin uddannelse.

Men hvad bringer tiden efter uddannelsen så? "Måske vil jeg gerne læse videre og blive noget inden for industrien, men jeg vil gerne starte med at være elektriker i et par år", svarer Nicolai.


Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få afkortet dit grundforløb, så er du altid velkommen til at ringe til en af vores studievejledere.