Dygtige mekanikerelever på udveksling i Tyskland

Emil marcus

Emil Houlind (tv) og Marcus Midtiby (th) er to dygtige mekanikerelever, så dygtige at EUC Nordvestsjælland tilbød dem at deltage i Erasmus+ praktik- og skoleophold i Tyskland.
Det takkede de begge to ja til, og det har ingen af dem fortrudt.

Afrejse
Mandag den 4. april var baggagen pakket og to forventningsfulde og spændte elever rejste til Freilassing i Tyskland, hvor de skulle bo og opfylde dele af deres praktikmål i tre uger. De rejste ikke alene, da faglærer Kaj Johannesen fulgte med og sørgede for, at de kom godt på plads.

Den første uge var eleverne på værksted, Emil Houlind på BMW og Marcus Midtiby på Ford-Mazda.
Anden uge mødtes Emil Houlind og Marcus Midtiby på skoleophold, hvor de deltog i undervisningen på den lokale erhvervsskole. Tredje og sidste uge var de begge tilbage på værkstederne.

Tid til sightseeing
Der blev også tid til lidt sightseeing. Emil Houlind og Marcus Midtiby besøgte sammen med deres tyske underviser et Bryghus i Salzburg, og senere BMW World, et flot arkitektonisk museum i München, der rummer alt fra historie og flymotorer til motorcykler og motorsport m.m.

”Jeg vil helt klart anbefale andre at tage af sted. Det er en super oplevelse, og sundt at komme væk fra de faste rammer og opleve en anden arbejdskultur”, fortæller Marcus Midtiby.

Emil Houlind fortæller, at han har lært en masse: ”Jeg har fået et rigtig godt indblik i, at være mekaniker i Tyskland, fx er arbejdstiderne forskellige fra Danmark -  i Tyskland arbejder de typisk fra kl. 8 – 17, nogle dage længere. Skoleundervisningen er også anderledes fra den danske, i Tyskland er den meget mere teoretisk og koncentreret”.   

Der er ifølge Emil og Marcus ingen sproglige barrierer, hvis bare man kan lidt engelsk.

Fakta
Erasmus+ er et EU projekt, der fremmer mobilitet og erhvervspraktik i Europa.
Udvekslingen forlænger ikke uddannelsen. Erasmus+ dækker rejseudgifter og leveomkostninger.